Slaapproblemen bij jongeren

Niets is zo belangrijk als een goede nachtrust. Je lichaam hersteld en je hersens zullen tijdens je slaap alle geleerde informatie opslaan in je brein. Niets is dus zo vervelend als een slechte slaap voor je school en sportprestaties. Heb jij moeite met in- en/of doorslapen dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Slapen kun je namelijk weer leren.

Slapen is natuurlijk proces, doordat het savonds donker wordt maakt je lichaam verschillende hormonen aan die zorgen dat je slaperig wordt. Maar er kunnen meerdere oorzaken zijn die deze processen verstoren. Sta jij namelijk de hele dag aan en heb je te weinig pauzes dan is er sprake van een hyperoursel als je naar bed gaat, dit zorgt ervoor dat je moeite hebt met inslapen of waardoor je snachts zomaar wakker wordt en niet goed meer kan inslapen. 

Dromen en nachtmerries

Dromen en nachtmerries kunnen ook erg vervelend zijn. Als je steeds weer die vervelende droom of nachtmerrie hebt kun je het naar bed gaan uitstellen. Of als je wakker schrikt na een nachtmerrie kan het erg lastig zijn om weer in slaap te komen. Er kunnen meerdere oorzaken zijn waardoor je dromen en nachtmerries hebt. Er zal dan ook eerst gekeken moeten worden of we de oorzaak aan kunnen pakken. Er zijn ook echt aandoeningen die de oorzaak kunnen zijn van nachtmerries, dan kunnen wij de oorzaak niet aanpakken maar er zijn zeker oefeningen en voldoende tips om de intensiteit sterk te kunnen verminderen waardoor je toch een beteren achtrust krijgt. 

Wanneer heb ik nou echt een slaapprobleem

Als jij over een periode van 3 maand of langer meerdere keren in de week langer dan 45 min doet over het inslapen of regelmatig wakker wordt en vervolgens niet binnen 45 min weer inslaapt kun je spreken over een echt slaapprobleem. Je kan ook spreken van een slaapprobleem als het je niet lukt om 8 uur achter elkaar door te slapen terwijl je daar wel de tijd en ruimte voor hebt. 

Heb jij nou toch regelmatig last van moeite met inslapen met name voor een toest of belangrijke dag en blijf je maar je wekker chekken dan zijn dit wel voortekeken van een slaapprobleem ook dan kun je bij ons terecht en kunnen we je helpen om een slaapprobleem te voorkomen.

De therapie

Tijdens onze behandelingen leren we je meer over wat slapen inhoud waardoor je beter begrijpt waarom het jou niet lukt om goed in en door te slapen. Daarnaast is ieder slaapprobleem anders en stellen we samen een behandelplan op waaraan wordt gewerkt. Als je zelf bereid bent om met de oefeningen en tips aan de slag te gaan is er binnen 3 tot 6 behandeling een grote verbetering van je slaap mogelijk.