De schouder is een zeer gecompliceerd gewricht waardoor er veel verschillende klachten aan kunnen ontstaan. De meest voorkomende schouderklachten vallen onder KANS (klachten aan arm, nek en schouder). De groep KANS is weer in 2 groepen te verdelen aspecifieke KANS en specifieke KANS.

Aspecifieke KANS

Bij aspecifieke KANS zijn er klachten aan arm, nek of schouder waarbij er geen medische afwijking is gevonden. De oorzaak kan liggen in de fysieke belasting (herhalende bewegingen, statische bewegingen, verkeerder ergonomie of een verkeerder houding). Klachten die kunnen worden gevoeld bij KANS zijn pijn en stijfheid in de spieren van de nek, armen en polsen, zeurende pijn in de schouder, stekende pijn in de schouder, een uitstralende pijn in de armen, nek en schouders, tintelingen in de handen en/of vingers, een moe en zwaar gevoel in de armen. Deze klachten kunnen in verschillende mate aanwezig zijn.
 
Vaak worden deze klachten veroorzaakt of verergerd door uw houding. Een oefentherapeut Cesar is gespecialiseerd in het verbeteren van uw houding en beweging ook tijdens werkzaamheden in huis of op het werk. Door uw houding te verbeteren zal uw schouder niet langer worden overbelast en zullen klachten verminderen en zelfs verdwijnen. 
De stand van de schouder is niet alleen van grote invloed op klachten in de schouder maar ook op klachten in de arm, elleboog en pols. Het is dus belangrijk dat u leert om uw schouder op zo effiecient mogelijke manier te belasten en bewegen. 
 
Bij aspecifieke KANS hebt u geen verwijzing nodig om een afspraak te maken.

Specifieke KANS

Dit zijn klachten aan de schouder waarbij een medische afwijkingen zijn gevonden. Hierbij kunt u denken aan o.a. atrose in de schouder, schouder impingment, frozen shoulder of een slijmbeursontsteking. Voor deze klachten bent u vaak al onder behandeling van een medisch specialist. Via een verwijzing van uw medisch specialist kunt u hiervoor ook terecht bij een oefentherapeut Cesar. 

Bij specifieke KANS zullen wij werken aan het verbeteren van het houdings en beweginspatroon om klachten te verminderen. Daarbij kijken wij ook naar uw dagelijks leven, zo zullen huishoudelijke taken en werkzaamheden op uw werk worden behandeld en besproken waardoor u leert deze zo efficiënt mogelijk uit te voeren.