Oefentherapie wordt niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Daarom is het aan te raden om goed te kijken hoeveel behandelingen u vergoed krijgt vanuit uw aanvullende verzekering.

Volwassenen - Niet chronische aandoeningen

Uit de basisverzekering wordt oefentherapie voor niet chronische aandoeningen niet vergoed. Er is alleen een vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt is afhankelijk van het aanvullende pakket.

Volwassenen - Chronische aandoeningen

Bij bepaalde aandoeningen waarvoor veel oefentherapie nodig is, kunnen volwassenen na de 20e behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen bij een aandoening van de chronische lijst moet u zelf betalen of komen uit de aanvullende verzekering, afhankelijk van het pakket.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar - Niet chronische aandoeningen

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt voor 2018 als basisregel dat de eerste 18 behandelingen oefentherapie gedekt worden door de basisverzekering. Mocht dit niet voldoende zijn dan kunnen de behandelingen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering, indien deze aanwezig is.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar - Chronische aandoeningen

Per zorgverzekeraar is het aantal vergoedingen verschillend. Controleer bij uw eigen zorgverzekeraar voor het juiste aantal vergoedingen.