Cesar Dynamiek bied nu ook MTM (Manueel Therapie Marsman) aan.

Zowel Riëtte als Els hebben de cursus MTM voor de wervelkolom afgerond. Uw rug en nekklachten kunnen nu nog beter behandeld worden behandeld aan de hand van deze manuele therapie. Deze vorm van manuele therapie is vrij zacht, er wordt niet ruw gekraakt waarbij het bekende knakken en kraken te horen is. Het is een mildere vorm van Manuele therapie waarbij er wordt gekeken naar de voorkeur van je wervelkolom. Als je te veel in deze voorkeur beweegt kan dit klachten opleveren en zullen we samen met jou de hele wervelkolom weer in de juiste richting laten bewegen. Hierdoor zullen klachten afnemen en ook in de toekomst weg blijven. 

In maart en april zullen we de cursus van de MTM voor de ledenmaten volgen zodat ook, heup, schouder, knie klachten kunnen worden verholpen met deze mooie behandelmethode. 


Klachten bovenrug

De bovenrug ook wel de thoracale wervelkolom genoemd, is het bolle gedeeld van je rug. Veel rugklachten vinden hun oorsprong in dit gedeelde van de wervelkolom. Er is in dit gedeelte van de wervelkolom minder bewegelijkheid mogelijk als in de nek en de onderrug. Daarnaast zitten de ribben, de schouderbladen, sleutelbeenderen en de schouders vast aan dit gebied. Veel mensen hebben moeite om dit gedeelte van de rug te kunnen strekken en dit is wel cruciaal om klachten te voorkomen of verhelpen. Wij hebben daarom een aantal oefeningen op een rij gezet die u kan doen om uw bovenrug zo soepel mogelijk te houden.

Blijft u toch klachten houden dan kunt u contact met ons opnemen voor een afspraak.


Hoe verzekert u zich goed voor 2018.

Het grootste aantal zorgverzeraars heeft de premie voor 2018 bekend gemaakt. Zoals bekend gaan een aantal zorgverzekeraars hun

 premie verhogen. Maar let ook goed op als je premie niet wordt verhoogd. Vaak veranderd er dan wat in de vergoedingen die je krijgt. Zo ontvang je misschien minder behandelingen fysiotherapie terwijl je het zelfde pakket houd. 

Op de onderstaande website van de consumentenbond vind u een overzicht welke premies er veranderen of wat er veranderd aan je vergoedingen.http://bit.ly/2mnQzz3

Zorg ervoor dat je ook in 2018 goed verzekerd bent voor dat wat jij nodig bent. 


Werkt een slaaptracker nou echt?

Slaap jij slecht en dacht je dat snel op te lossen met een slaaptracker? Deze snufjes leggen wel vast hoe veel je slaapt en hoe vaak je wakker wordt. Maar de nieuwswebsite The Conversation legt uit waarom deze toestellen niet zo nuttig zijn.

Slaaptrackers beweren bij te houden hoe vaak je 's nachts wakker wordt en zelfs hoe lang je in een diepe of een lichte slaapfase zit. Maar is dit wel werkelijk zo.

Hoe efficiënt
De toestellen en de apps werken op basis van de accelerometertechnologie. Dit betekent dat het toestel de bewegingen, of het gebrek eraan, gedurende een bepaalde periode registreert. Met een algoritme bepaalt de app of je slaapt of niet. Studies hebben aangetoond dat de toestellen redelijk goed kunnen vaststellen of iemand slaapt, maar ze kunnen minder goed registreren hoe vaak je wakker wordt of hoe rusteloos je bent. Ook beweren de trackers te kunnen bepalen of je in een diepe of een lichte slaap zit op basis van bewegingen. 

Grote verschillen
Als je in de REM-slaap zit, de fase waarin je droomt, dan bewegen je spieren helemaal niet. Buiten de ogen. Die fitnesstrackers zullen het herkennen als een diepe slaap, maar dit is net een lichte fase omdat we sneller wakker schieten tijdens de REM-slaap. De gevoeligheid verschilt ook enorm tussen verschillende trackers. Dat geldt niet alleen voor het toestel aan de pols zelf, maar ook de algoritmes die gebruikt worden. Het ene toestel kan oordelen dat je wakker bent, terwijl het andere in het hetzelfde geval meent dat je in een diepe slaap zit. 

Meer stress

Maak er is wel een negatief puntje: die app en obsessief bezig zijn met de verzamelde gegeven kan tot stress leiden. Wat op zijn beurt kan resulteren in een slaapstoornis, zoals slapeloosheid of niet kunnen indommelen. Te veel aandacht besteden aan je appe nen aan slaap draait dan uit op niet meer dan een moderne versie van naar de klok staren. Neem die trackers daarom niet te serieus. 

Er zijn ook andere manieren om je slaap bij te houden. Luister bijvoorbeeld naar je lichaam, je hebt geen app nodig om je te zeggen dat je slecht slaapt en je je verschikkelijk voelt. Als je echt met een slaapprobleem kampt, kun je terecht bij ons. Wij bieden slaapoefentherapie aan. Hierbij kunnen we uitzoeken wat de oorzaak van je slaapprobleem is en de echte oorzaak hierachter aanpakken.

Klik hier voor meer informatie over slaapoefentherapie.


Binnenkort start er weer een nieuwe Zwangerschapscursus Gezond en Dynamisch Zwanger bij Cesar Dynamiek.

Wil je actief in beweging zijn en blijven, wil je spieren versterken en mentaal voorbereid zijn op de bevalling? Doe dan mee met Gezond & Dynamisch Zwanger cursus!

Tijdens de actieve en gevarieerde groepslessen wordt bewegen gecombineerd met informatie en gezelligheid. De lessen bestaan uit spierversterkende oefeningen, houdingsoefeningen, bekkenbodemspiertraining en sluiten af met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Bij mooi weer zullen we ook een aantal lessen gaan Bootwalken of te wel lekker stevig wandelen in de buitenlucht met tussen door oefeningen gericht op conditie en stabiliteit.

Na actief bezig te zijn geweest drinken we samen een kop koffie of thee en kun je ervaringen uitwisselen.

De Gezond & Dynamisch Zwanger cursus bestaat uit 10 lessen van 1 uur .
Waarvan 1 partneravond waar op een nuchtere manier de theorie rondom de bevalling nog een keer wordt doorgenomen. Er zullen wat handvatten worden gegeven hoe de zwangere te ondersteunen tijdens de bevalling. Zwangerschapsmassage is hier een onderdeel van.

Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de cursus en de kosten.