Nieuws

Verandering Zorgverzekering 2017

Het is eind 2016 en alle zorgverzekeraars hebben weer bekend gemaakt wat er zoal gaat veranderen. Wij hebben een aantal belangrijke punten voor u op een rijte gezet.

Zorgpremie

De inhoud van de basisverzekering voor de zorg is bij alle verzekeraars over het algemeen gelijk gebleven, maar de hoogte van de premie voor een basisverzekering kan behoorlijk verschillen. Let dus goed op hoeveel de basispremie van uw zorgverzekeraar wordt volgend jaar.

Eigen risico

Het eigen risico blijft in 2017 gelijk aan 2016. Het minimum eigen risico is €385,-

Wijzigingen basisverzekering

Voor een overzicht van de wijzigingen in de basisverzekering kan u op de website van de consumentenbond terecht.

Restitutie of naturapolis

Bij een restitutiepolis mag je zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat en heb je recht op vergoeding van je zorgverzekeraar. Bij een naturapolis is het verstandig om te chekken of uw behandelaar een contract heeft afgesloten met uw verzekeraar. Binnen Cesar Dynamiek hebben we voor 2017 weer met alle zorgverzekeraars een contract.

Zorgverzekeringen vergelijken

Met de zorgvergelijker kunt u zelf de verschillende zorgverzekeringen vergelijken en zo kiezen wat het beste bij u past. Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekering dan moet je dit voor 31 december hebben geregeld.

 


 

Cesar Dynamiek aangesloten bij het AtroseNetwerk

Onze Praktijk is sinds kort aangesloten bij het landelijk Atrose Netwerk voor oefentherapeuten. Het artrose netwerk is een samenwerkingsverband van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck. Het is een praktisch, compleet en op maat gemaakt behandelprotocol voor mensen bij wie artrose is vastgesteld. Er wordt behandeld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en richtlijnen.

Wat heeft het Artrose Netwerk u te bieden?

U bepaalt zelf uw behandeldoel. Er wordt dus gericht gewerkt aan wat u belangrijk vindt. Bevorderen van mobiliteit en zelfredzaamheid staan op de eerste plaats. U krijgt informatie over alles wat met artrose te maken heeft. U leert zo goed mogelijk om te gaan met pijn en de gewrichten zo min mogelijk te overbelasten door het aanleren van een gezond houdings- en bewegingspatroon. U krijgt advies op maat over eventuele sporten en /of bewegingsmogelijkheden die voor u geschikt zijn.

voor meer informatie over atrose klik hier.


Ontspanningsmassage tijdens de zwangerschap

Cesar Dynamiek heeft veel te bieden aan alle zwangere dames uit de reio. Zo bieden wij heerlijke ontspanningsmassages aan.

De zwangerschapmassage geeft verlichtingen van pijn en ongemak, verbeterd de bloedsomloop (waardoor afvalstoffen sneller het lichaam kunnen verlaten), helpt bij het afdrijven van vocht en geeft een heerlijk ontspannen gevoel.

Meer weten over de ontspanningsmassage tijdens de zwangerschap klik hier.

 

 

 

 

 

 


Slaapoefentherapie bij kinderen

Sinds september geven wij slaapoefentherapie. Wij behandelen ook kinderen met slaapoefentherapietherapie als zij moetie hebben met:

  • inslapen,
  • doorslapen of
  • te vroeg wakker worden

 

Veel van deze problemen zijn goed met slaapoefentherapie te behandelen. Dus wacht niet langer en maak een afspraak voor een screening om te zien of slaapoefentherapie iets voor uw zoon of dochter is.


Beeldschermen niet goed voor kinderen

Kinderen leiden niet alleen een digitaal leven. Ze lijden ook nog eens onder dit digitale leven. Zowel slaap als sensomotoriek worden benadeeld.

Het te veel gebruik maken van smartphones en tablets heeft als gevolg dat kinderen een ontwikkelingsachterstand oplopen, ze kunnen zich slechter concentreren en bewegen minderen. Het is voor kinderen erg belangrijk om te leren door te voelen en te ervaren en niet alleen maar over een scherm te hoeven vegen. Je onthoud dingen ook beter als je ze opschrijft inplaats van swipt of typt.

Het te lang turen naar een beeldscherm kan oogproblemen veroorzaken. Zo wordt er een duidelijke toename gezien in het aantal kinderen dat bijziend is. Als kinderen te veel tijd achter de smartphone en tablets door brengen, bewegen ze te weinig waardoor obesitas op de loer ligt. Tot slot kan het kijken naar een beeldscherm vlak voor het slapen gaan invloed hebben op het slaappatroon.

En nee, we hoeven nu niet onze kinderen te verbieden om op de smartphone of talbet te gaan. Maar het is belangrijk hier verstandig mee om te gaan. Het is een goed idee om afspraken te maken met je kinderen. Als ze bijvoorbeeld een half uur op de tablet hebben gezeten, spreek je af dat ze daarna iets anders doen. Daarnaast zijn er uiteraard voldoende leuke en goede apps die juist de ontwikkeling van onze kinderen stimuleert.


Contracten voor 2017 getekend

De afgelopen maand zijn we al druk bezig geweest om onze contracten met de verschillende zorgverkeraars te verlengen. En we hebben ons contract bij alle zorgverzekeraars weten te verlangen. Het maakt dus in 2017 niet uit bij welke zorgverzekeraar u zit, als u een aanvullende verzekering heeft wordt onze zorg vergoed tot zo ver uw pakket het toe laat.

Let er nu zelf goed op welke verzekering of welk pakket het beste bij u past. Mochten we belangrijke informatie hebben dan zullen we dit op onze nieuwspagina en op facebook laten weten.